Ménfőcsanaki Nyári Műhelygyakorlat 2014

FacebookGoogle Bookmarks

AZ OLDAL TARTALMA NEM VÉGLEGESKedves Barátunk!


A Bezerédj-kastély ismét nyitva áll előttünk.

A régi helyszín új gondolatokkal, de a kezdetektől meghatározó elvekkel szab irányt a munkának.


A tábor meghívásos, (te, aki ezt a levelet megkapod, kiválasztott vagy) a résztvevők alkotóközösségét a szervezőkkel konzultálva bővítheted. A műhelygyakorlat legnagyobb erénye a szemléletek és módszerek átadásának lehetősége.

Legfontosabb elvünk: az alkotó szabadság és az átgondolt pedagógiai munka kapcsolata. Ezért lesz idén is vezérmotívuma az alkotásnak, ami a stúdiumokban és a kreatív feladatokban is megjelenik majd. Ez a koncepció köti össze a résztvevők egyéni világát, ez alakítja a záró kiállítás képét.

A tábor egy lehetőség a képi problémák alapos végiggondolására, az önbizalom visszaszerzésére a rajzzal kapcsolatban. Ezeket leginkább a délelőtti beállítások során tapasztalhatjuk. Elegendő idő és felszerelés áll rendelkezésre a sokszorosító grafikai módszerekkel való kísérletezésre, az év közben félretett ötletek kipróbálására a délutáni egyéni alkotóidőben.

Büszkék vagyunk rá, hogy eddig is közösségként dolgozhattunk együtt. Vetítés, vacsorakészítés, felolvasás, közös kiállítás látogatás, és jazzpince…

Szorosabb napirend, takarékosabb működés


Az idei tábor kicsit rövidebb lesz, hogy az erőforrásokat jobban tudjuk koncentrálni az alkotásra.
A tábor kezdete: 2014. július 11.
(A tábor péntek este közös batyus vacsorával indul, a munka szombat reggel kezdődik)

A táborzáró kiállítás időpontja: 2013. július 18. - péntek délután.
Költségek: 28.000-Ft (4000 Ft/nap)
Bejárós díj: 17.500-Ft a teljes hétre (Étkezés, szállás nélkül.)


A költségek tartalmazzák a napi háromszori étkezés és a szállás árát, valamint a szakmai díjat. Pályázati pénzek hiányában a korábban megszokott anyagbőséget viszont csak jelentős többletköltség árán tudnánk biztosítani. Vásárolunk rezet, savat, alapozót, festéket, hígítót, de jobb minőségű papírról és egyéb rajzeszközökről mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Kérjük, jelezz vissza, hogy részt veszel-e a XXIII. Nyári Gyakorlatunkon!


Dubi Árpád: 06 70 215 82 63 
Patkós László: 06 30 626 89 67

Kunsziget - Kecskemét, 2014. május 23.