Akvarell, rézkarc, egyedi rajz

FacebookGoogle Bookmarks

Egyedi rajz (AXIÓMÁK):

Ezek a festmények (axiómák) a legszemélyesebb munkáim. A klasszikus, meditatív, absztrakt festészet érzelmi, zenei hatásait és a hatvanas évek anyagfestészetének gazdag felületeit használom fel a tájképi, atmoszférikus látvány létrehozásához. A hordozóanyag (fa, papír) sérülékenysége, kiszámíthatatlan viselkedése és a beszédes képfelület adja a kifejezőerőt. A dekollázs technikával egymásra rétegzett, majd leszaggatott és begyógyított gazdagon egyszínű képrészletek, a felhasznált természetes kötőanyagokkal, pigmentekkel, aranyporral, homokkal a természeti formák önmagukért való szépségével rokoníthatóak. Nem igényelnek magyarázatot, mert nem hordoznak verbalizálható jelentést sem - ezért nevezem őket axiómának. Akvarell, pasztell, monotípia és víz alakítja ezeket a képeket.
 
Absztrakt akvarell Absztrakt akvarell


Akvarellek:

A rajz és festés elsősorban nem a kép készítéséről szól, hanem egyfajta gondolkodás. A pontos megfigyelés az alapja annak, hogy a festő szándéka szerint engedelmeskedjen a kéz. A tájfestés számomra meditáció, amelynek célja a tér megfigyelése, megértése, rögzítése.
 
akvarell akvarellek

Sokszorosító grafika, rézkarc:

Leginkább a különböző mélynyomási technikákat használtam, a vonalas fejlesztéses rézkarctól, a foltmarásokig. Többdúcos, színes nyomatokat készítettem. Ezek fő jellemzője a gazdag, változatos felület, amely kollázsszerűen építkezik talált tárgyak lenyomataiból, tájképi hatásokból és egyéb „aktív grafikai” elemekből.
 
rézkarc rézkarc